fbpx

Hogyan tarts saját kakaó ceremóniát otthon?

Szerző: | 2021. márc 28. | Blog

Kakaóceremónia otthon

Az alapanyagról

A lehető legtisztább, hiteles forrásból származó ceremoniális minőségű kakaót válaszd. Légy biztos benne, hogy ahol termesztik, gondossággal szüretelik és utána is tisztelettel bánnak az alapanyaggal, Fair Trade és bio gazdálkodásból származzon.

„Kötelességünk tisztán tartani a csokoládé útját, amely a fától indul és az igaz csokoládé szeretők kezében végződik.”

A kakaó elkészítése

 

Tiszta forrásvízzel idd a kakaót
A kakaó ceremóniát érdemes reggel, éhgyomorra csinálni.

Ha épp kevesebb időnk van rá, a reggeli rutin kávé helyett is beiktathatjuk.

Már az elkészítés folyamatában lépj egy meditatív állapotba, hangolódj rá a következő 1-2 órára. Legyen veled a hála és a szándékod, amire kéred majd a kakaó segítségét, ezzel segítve gyógyító energiáit.

A kakaó tömböt reszeld le, vagy mixerben daráld, hogy könnyen olvadjon. A víz hőmérséklete változó 45-75 C° fokig. Mi 70 fokos vizet használunk, így több értékes hatóanyag oldódik ki. Egy adaghoz elég 30-40 g kakaó és 1 dl víz.

 

A víz minősége is fontos. Lehetőleg tiszta forrás- vagy ásványvizet használj, de jó a tisztított víz is. Mi a Mária forráshoz szoktunk elsétálni. Ha időd engedi, te is keresd meg a hozzád legközelebb eső forrást és onnan szerezd be a vizet.

Ízlés szerint lehet hozzáadni kis kókuszvirág cukrot, fahéjat, chilit szegfűszeget. Ajánljuk, hogy a lehető legtermészetesebb formájában fogyasszátok, mert az igazán jó minőségű kakaó íze így is isteni. Arra készüljetek fel, hogy 40 gramm esetén intenzívebb lesz. 😉

Hasznos eszköz lehet az elkeverésben egy tejhabosító, így igazán krémesre tudod varázsolni varázsitalod.

 

A tér megtisztítása

 

A teret a nem oda való negatív energiáktól meg lehet tisztítani hangokkal, csengővel, hangtállal. Lehet aromaterápiával, ilyen a palo santo, vagy zsálya, copal füstölése, vagy kedvenc illóolajunk párologtatása (nagyon jók a levendula, zsálya, mirtusz, szantál, citrusok). Ha ezek nincsenek kéznél, gyújts meg egy gyertyát, ami majd a tűz elemet képviseli.

Teremtsük meg ezzel a tisztítással a hely szakralitását.

 

Kapcsolódás a kakaó szellemével, maga a szertartás

 

Tedd a szívedhez a csészét. Csukd be a szemed. Mondj köszönetet a kakaó szellemének, hogy ilyen tiszta formában eljutott hozzád és segít téged utadon. Kapcsolódj össze vele.

Ha van kedved, időd, megadhatod a szertartásnak a tiszteletet egy szép oltár elkészítésével.

Ehhez először egy kendőre lesz szükséged – ez lehet olyan is, ami számodra jelentéssel bír. Erre helyezd el védelmező szobrodat, ha van – lehet Buddha, Tara, Kuan Yin, Ganesha… Köré pedig kedvenc kristályaid, erő állatokat képviselő szimbólumaid. Madártollak, csont, fénykép.

Ezeknek a szimbólumoknak az ereje a te utad fogja segíteni most. Jó, ha mind a négy elemet képviseli valami, a földet (ásványok), tüzet (mécses), vizet (forrásvíz) és levegőt (madártoll). Hozzá tehetsz még spirituális szimbólumot, mint az Élet virága, Ankh kereszt, Hamsa kéz, Ohm, Metatron, Életfa. Ezek mind védelmeznek majd. Tégy oda virágot felajánlásképp a segítő szellemeknek, Isteneknek.

Majd a végén az oltárra teheted azt a tárgyadat, amit szeretnél a szertartás alatt feltölteni. Lehet az mala, kristály, neked fontos ékszer, hangszer, vagy egy fénykép kedveseddel, vagy rokonodról, ha neki szeretnél segíteni.

 

A kakaó elfogyasztása, hála és intenciók

 

Meditálj rá a kívánságodra, ami majd ha élesen megjelenik benned, mondd ki hangosan. Használd az intuíciód, figyelj az apró megérzéseidre, mert a kakaó lassan kinyit téged.

Mi kortyról kortyra szoktuk fogyasztani – így több ideje van felszívódni, beépülni. Minden korty előtt plántáld bele a jókívánságod, akár magadnak, közeli rokonaidnak, vagy az egész Világnak. Érezni fogod, ahogy finom melegsége szétárad benned és elkezd gyógyítani. Mert a kakaó ebben a formában gyógyító.

 

Utazás

 

Fontos a tér megtisztítása
A kakaó elfogyasztása után még 3-4 óráig dolgozik benned, így érdemes erre időt fordítani, hogy az ilyenkor felszabaduló kreatív energiákat, a kapcsolódást a természettel, zenével, társaddal minél tisztább formában átéld.

Hagyd meg magadnak a teret utána légző gyakorlatra, rövid kundalini jógára. Ezzel tovább segíted szíved megnyílását a világra. Megértéseid jöhetnek bizonyos dolgokkal kapcsolatban.

Új kreatív ötletek születhetnek, amit jó ha papírra vetsz. Hallgass utána felemelő, szívnyitó zenéket (ehhez majd megosztunk egy listát hamarosan). És ha úgy érzed eljött az ideje, táncolj! Ha van csörgőd vagy bármilyen hangszered, használd. Ha hívnak a fák, a természet, engedd bele magad és menj egy túrára.

 

Csodálatos kaland lesz.

Szeretettel,

Enikő

KAKAU WORSHIP MAGYARORSZÁG

BIO, VEGÁN, FAIR TRADE, CSOKOLÁDÉK

Írj te is vélemyényt

kakaoceremonia.hu
5.0
Based on 5 reviews
powered by Google
js_loader

A csokoládénkról mondták

Ceremóniális csokoládé

„Nagyon nagyon jó a kakaó. Szuper! Ezerszer jobb mint amit eddig használtam és finom.”

Szilasi Márti – Anahita Temple

„Nagyon ízlik a kakaó és a hatása is fantasztikus. Nincs semmilyen negatív megtapasztalás mint a korábbiakkal „

Takács Paula

“Imádom a ceremóniális csoki illatát, már amikor készítem elbűvöl, az az érzés pedig egy csoda, amikor leülök a bögrével a kezemben a kertben, és belehörpintek. Minden egyes kortynál érzem, ahogy árad szét a kakaónövény energiája a testemben, ahogy még tágabbra nyitja a szívem kapuját. Imádom, ahogy így teljes bizsergésben nézem a fákat, ahogy a szellő játszik velük, szép lassan észrevétlenül, de biztosan eggyé válok a Természettel. Hálás vagyok ezért az élményért. Köszönöm“

Kósa Lilla