fbpx

A kakaó jótékony hatásai

Szerző: | 2021. dec 13. | Blog

a-kakao-jotekony-hatasa

Miért érdemes fogyasztani? 

 

Már régóta szerettem volna egy átfogóbb cikket írni a kakaó jótékony hatásairól.

A nyers kakaót évszázadok óta használják a mentális, fizikai és szellemi test gyógyítására. Ez egy természetes és ősi növényi medicina, magas vitamin és ásványi anyag-koncentrációval, aminosavakkal és erős antioxidáns hatóanyagokkal, ami többszöröse a zöld teának vagy áfonyának. Így például a szebb bőr elősegítésében is segít.

A kakaó növeli az agy vérellátását, támogatja az egészséges szív- és érrendszert (oxigén és tápanyagok), erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterin- és vércukor szintet, valamint gyulladásgátló hatású.

Ez felsorolva soknak tűnhet, de a szerves nyers kakaó igazi tápláló szuperélelmiszer, a benne található alkotóelemek közül a legfontosabbak, a theobromin, vas, magnézium, cink, foszfor és kalcium.

 

Mitől válik szuperélelmiszerré a kíméletesen feldolgozott kakaó.

 

A kíméletesen feldolgozott csokoládénak gyógyító ereje van

A kakaóban van koffein? A teobromin egy kémiai anyag, amelynek szerkezete hasonló a koffeinhez. A két stimuláns rokon, de nagyon különböző vegyi anyagok, eltérő tulajdonságokkal, hatásokkal és eredettel.

A különbség az, hogy a teobromin ahelyett, hogy idegrendszeri stimuláns lenne, mint a koffein, támogatja a szív- és érrendszert, amelynek eredményeként az erek kitágulnak, ugyanakkor az éberség és az ellazulás érzetét kelti.

A kakaó anandamidot is tartalmaz, amely a boldogság molekulája néven ismert. Ugyanez termelődik testünkben edzés közben.

Egyes megfigyelések szerint, a kakaó heti legalább három alkalommal történő fogyasztása segít kezelni az ADD-t, az ADHD-t.

 

A kakaó arról is híres, hogy beindítja a dopamin és endorfin felszabadulását a szervezetben, amelyek a hangulatunk fokozása révén csillapítják a PMS és a depresszió tüneteit, valamint kiélesítik az érzékelésünket.

 

Egészségügyi előnyei melett mesternövényként is elismert.

 

A legtisztább minőségű ceremoniális kakaónak nem csak kedvező egészségügyi hatásai vannak. Mivel mester növényről van szó, – theobroma cacao a maják és aztékok szent fája – fontos tisztelettel lennünk irányába. Fogyasztásakor szándékunkat alázattal és hálával a szívünkben fogalmazzuk meg. Egy szertartáshoz szükséges mennyiség 35 – 45 g, lehetőleg cukor nélkül, a legtisztább formában, maximum 70 C°-os vízzel. Érdemes lehet tiszta étkezéssel, akár böjttel rákészülni.

Lassú elfogyasztása a gyógyulásunk segíti elő magasabb szinteken is, segít kapcsolódni felsőbb énünkhöz, a forráshoz.  „Mi az, amiben útmutatásra van szükségünk? Mi az, amiről úgy érezzük a szívünkön keresztül segítséget, vagy teljesebb képet kaphatunk?”

A kakaó ugyanakkor segít, hogy egy másik nézőpontból lássunk rá a dolgainkra. Lehetővé teszi számunkra az ismétlődő rossz szokások felismerését és elengedését, az energetikai elzáródások felszabadítását és segít letenni azt, ami már nem szolgál minket.

 

A kakaó új szintre emelheti a meditációt.

 

A kakaó mint szuperélelmiszer

A theobrominnal teli kakaó energiát ad, amely segít összpontosítani és javítani a memóriát, felszabadítja a kreatív energiákat és a mély belső meditáció és kapcsolatok elősegítője.

Folyamatainkra rásegíthetünk tánccal, légzéssel, énekléssel, érintéssel, vagy a természethez való kapcsolódással, kreatív önkifejezéssel…

Persze egy feltöltő pihenésről se feledkezzünk meg a végén.

Légy tudatos és fogyaszd a szertartásos kakaót a nap elején. Csodálatos reggeli elixír lesz belőle ami az egész napodra kihat. Élesítheti az agyadat, miközben ellazítja a tested.

Fontos tudni, hogy a kakaó megnövelt folyadékbevitelt igényel, igyunk elegendő vizet és figyeljünk a testünk jelzéseire.

 

Következő cikkünkben megtudhatod, mi a különbség a hagyományos és a ceremoniális minőségű kakaó között.

Aho!

Enikő

KAKAU WORSHIP MAGYARORSZÁG

BIO, VEGÁN, FAIR TRADE, CSOKOLÁDÉK

Írj te is vélemyényt

kakaoceremonia.hu
5.0
Based on 5 reviews
powered by Google
js_loader

A csokoládénkról mondták

Ceremóniális csokoládé

„Nagyon nagyon jó a kakaó. Szuper! Ezerszer jobb mint amit eddig használtam és finom.”

Szilasi Márti – Anahita Temple

„Nagyon ízlik a kakaó és a hatása is fantasztikus. Nincs semmilyen negatív megtapasztalás mint a korábbiakkal „

Takács Paula

“Imádom a ceremóniális csoki illatát, már amikor készítem elbűvöl, az az érzés pedig egy csoda, amikor leülök a bögrével a kezemben a kertben, és belehörpintek. Minden egyes kortynál érzem, ahogy árad szét a kakaónövény energiája a testemben, ahogy még tágabbra nyitja a szívem kapuját. Imádom, ahogy így teljes bizsergésben nézem a fákat, ahogy a szellő játszik velük, szép lassan észrevétlenül, de biztosan eggyé válok a Természettel. Hálás vagyok ezért az élményért. Köszönöm“

Kósa Lilla