fbpx

A ceremóniás kakaó elkészítése

Szerző: | 2021. ápr 8. | Blog

A ceremóniás kakaó elkészítése lépésről lépésre – videóval

 

Támadt egy merész ötletünk, amivel felavattuk a Youtube csatornánkat is. Elkészítettük az első filmünket! Sokat erről nem is lehet írni, de a videóban minden látszik.

Receptesen 🙂

Végy egy ceremóniális táblás csokoládét.

Még mielőtt kibontanád törd össze a zacskójában darabokra.

Tedd a csokoládé darabokat egy darálóba és daráld finom por állagúvá. Ez lehet mixer, smoothie készítő stb. Vigyázz ne olvadjon meg! Ezt azzal érheted el, ha szakaszosan kapcsolgatod kis szünetekkel vagy alacsony fordulaton daráló géped van.

Vízforralóban melegítsd a vizet 40-70 C fokra. Ennél melegebb vizet ne használj, mert a sok értékes anyag eltűnik a hő hatására.

Mérd ki a vizet és önsd fel a por állagú kakaót. Mi 1-1,5 dl szoktunk használni.

Az ízesítésről se feledkezz meg. A mi általunk forgalmazott csokoládénak elég intenzív és finom íze van, ezért nem szoktuk nagyon túl ízesíteni. Egy kis fahéjjat, szegfűszeget estleg chilit teszünk hozzá. Kis kávéskanál kokuszvirágcukrot rakunk bele, de lehet mézzel vagy nádcukorral is édesíteni. Az ízesítés ízlés kérdése, nehéz vitatkozni erről. 🙂

Ez a mi változatunk az ízesítésre. Sok változatot hallottam és olvastam. A javaslatom az, hogy kisérletezz és találd meg a neked és a szívednek legmegfelelőbb ízeket.

Amikor már minden a pohárban van. Akkor fogj egy tejhabosítót (Nekünk az IKEA tejhabosítója nagyon bevált) és az egészet keverd nagyon krémesre.

… el is készült a ceremóniális kakaónk, kakaótok.

Lehet folytatni akár egy kakaó ceremóniával vagy indulhat a nap. A kakaó megteszi amit tud. Kinyítja a szíved.

Egészségünkre. Aho!

Szeretettel,

Govi

KAKAU WORSHIP MAGYARORSZÁG

BIO, VEGÁN, FAIR TRADE, CSOKOLÁDÉK

Írj te is vélemyényt

kakaoceremonia.hu
5.0
Based on 5 reviews
powered by Google
js_loader

A csokoládénkról mondták

Ceremóniális csokoládé

„Nagyon nagyon jó a kakaó. Szuper! Ezerszer jobb mint amit eddig használtam és finom.”

Szilasi Márti – Anahita Temple

„Nagyon ízlik a kakaó és a hatása is fantasztikus. Nincs semmilyen negatív megtapasztalás mint a korábbiakkal „

Takács Paula

“Imádom a ceremóniális csoki illatát, már amikor készítem elbűvöl, az az érzés pedig egy csoda, amikor leülök a bögrével a kezemben a kertben, és belehörpintek. Minden egyes kortynál érzem, ahogy árad szét a kakaónövény energiája a testemben, ahogy még tágabbra nyitja a szívem kapuját. Imádom, ahogy így teljes bizsergésben nézem a fákat, ahogy a szellő játszik velük, szép lassan észrevétlenül, de biztosan eggyé válok a Természettel. Hálás vagyok ezért az élményért. Köszönöm“

Kósa Lilla