fbpx

A kakaó ceremóniáról – Ismerd meg a kakaó gyógyító erejét

Szerző: | 2021. febr 11. | Blog

Kakaó ceremónia

A kakaó ceremónia rövid története

 

Kakaó-szertartások valójában évezredek óta léteznek. A Maja és Azték tradíciók, Közép- és Dél-Amerika ősi kultúrájában megtaláljuk a spirituális, gyógyászati és szertartási célokra, belső ébredésre és kreatív erők kibontakoztatása céljából.

A tiszta kakaót szívmegnyitó medicinaként használták a törzsek, hogy biztonságosan megtapasztalják az ébredést, a kinyílást és a belső gyógyulást.

Ma a kakaót újra szent gyógyászati rituálékban használják, ahol először megfogalmazzák a belső szándékokat, és miközben elfogyasztják, eufória szabadul fel, és a negatív érzelmeknek is könnyebb az elengedésük. Mélyebben vagyunk képesek kapcsolódni önmagunkhoz és a bennünk lévő szeretetteljes energiához.

A kakaó szó valójában a maja Ka’kau és a maja Chokola’j szóból származik – ami azt jelenti, hogy együtt üdvös inni a csokoládét.

A kakaót gyógynövénynek tekintik, és a történelem során számos lelki, gyógyászati és szertartási célra használták.

 

A szent kakaó ugyanaz mint a csokoládé?

 

Organikus bio csokoládé

A kakaóceremónia során használt kakaó különbözik az általunk fogyasztott szokásos csokitól. Különleges eljárással készül, fermentált kakaóbabból.

Már a növények gondozását és a szüretelést is azzal a szándékkal végzik, hogy az majd az emberek gyógyulását és megnyílását segítse elő. Az íze nem olyan, mint egy forró csokoládéé, ezért elsőre sokkolhat, de lassan ráérzünk az intenzív ízében rejlő ellenállhatatlan finomságra. 

A Kakau Worship is ezt a látásmódot tartja szem előtt. „Our way to support equality” – ami az egyenlőség támogatása ezen az úton.

A kakaó természetes növényi gyógyszer, és az általunk ismert csokoládéba maximum 20-30% kakaóbab kerül bele.

A rituális kakaó 100% őrölt kakaóbabból annak minden értékes anyagával együtt, és utólag hozzáadott kevés cukorral készül. Legjobb, ha finomítatlan kókuszcukrot használunk, tiszta, lehetőleg forrásvízzel elkeverve. Valójában kicsit keserű, de különlegesen telt ízű, természetesen gazdag vas-, magnézium- és B-komplex vitaminokban és bioflavonoidokban.

 

Mi történik a kakaó ceremónián?

 

A kakaó ceremónia a szertartás vezetőjétől, vagy sámánjától függően változik. A résztvevők általában körbe ülnek és kitűzik a szándékukat, imádkoznak, együtt énekelnek szívből jövő zenével vagy hanggyógyítással, majd eksztatikusan táncolnak, vagy osztoznak együtt megélt tapasztalásaikon. Örömteli és felemelő élmény egy biztonságos és nyitott közösségben.

 

Amit megtapasztalsz egy kakaó szertartás során

 

  • Az egység, a szeretet és az extázis szívmegnyitó utazása
  • Gyógyító terápia – blokkok felszabadítása, minták felismerése, a szíved követése
  • Kapcsolat megtalálása a legmagasabb éneddel, a saját hatalmaddal és igazságoddal
  • Sámán vagy spirituális utazás
  • Tér a meditációba – képes elcsendesíteni az elmét, csatlakozni a benned lévő bölcsességhez és szellemhez
  • A férfi és a női energiák egyensúlya a testben
  • Fokozott kreativitás
  • Kapcsolódás a természettel egy magasabb szinten

 

A kakaó ceremónia előnyei

 

Fair trade ceremoniális csokoládé

A kakaó-szertartás a sámángyógyítás egyik fajtája – ez az egyik legrégebbi holisztikus gyógyító gyakorlat.

Az őslakos kultúrák a világ minden táján alkalmazzák. Az ilyen típusú gyógyító szertartások a test energiáinak kiegyensúlyozásával működnek az egészség helyreállítása érdekében. Más sámánélményektől eltérően azonban a kakaó ivása nem okoz hallucinációt, vagy valamiféle „testen kívüli” pszichedelikus élményt.

Helyette a kakaót arra használják, hogy gyengéden megérintsék a szívedet, és egy belső utazásra hívjanak téged, mélyen tested érzelmi központjába – a szíved (Anahata) csakrájába.

Szeretettel,

Enikő

KAKAU WORSHIP MAGYARORSZÁG

BIO, VEGÁN, FAIR TRADE, CSOKOLÁDÉK

Írj te is vélemyényt

kakaoceremonia.hu
5.0
Based on 5 reviews
powered by Google
js_loader

A csokoládénkról mondták

Ceremóniális csokoládé

„Nagyon nagyon jó a kakaó. Szuper! Ezerszer jobb mint amit eddig használtam és finom.”

Szilasi Márti – Anahita Temple

„Nagyon ízlik a kakaó és a hatása is fantasztikus. Nincs semmilyen negatív megtapasztalás mint a korábbiakkal „

Takács Paula

“Imádom a ceremóniális csoki illatát, már amikor készítem elbűvöl, az az érzés pedig egy csoda, amikor leülök a bögrével a kezemben a kertben, és belehörpintek. Minden egyes kortynál érzem, ahogy árad szét a kakaónövény energiája a testemben, ahogy még tágabbra nyitja a szívem kapuját. Imádom, ahogy így teljes bizsergésben nézem a fákat, ahogy a szellő játszik velük, szép lassan észrevétlenül, de biztosan eggyé válok a Természettel. Hálás vagyok ezért az élményért. Köszönöm“

Kósa Lilla